, Sanu sisteme de ventilație industrială ventilatoare centrifugale

Un purificator de aer este un instrument foarte util pentru a asigura un mediu de lucru confortabil, sănătos și productiv.

Suntem o „generație de interior”. O generație care își petrece cea mai mare parte a timpului în interior, neglijând impactul pe care calitatea scăzută a aerului îl poate avea asupra sănătății și bunăstării noastre (se estimează că petrecem în medie între 80% și 90% din timp în interior).

Da, pentru că poluarea interioară este de până la 5 ori mai mare decât poluarea exterioară. Dacă biroul dumneavoastră nu este echipat cu sisteme aeraulice perfect igienice și cu cele mai inovatoare purificatoare de aer de pe piață, probabil că respirați bacterii, viruși și alți agenți patogeni prezenți în aer chiar acum.

Te-ai gândit vreodată la asta? Probabil ca nu. Calitatea aerului pe care îl respirați într-un loc de muncă închis pe care îl împărtășim cu alte persoane, de fapt, este un factor prea neglijat, căruia ar trebui să i se acorde mai multă atenție.

Aerul din interior este printre cele mai nesănătoase. În fiecare zi, mai mult sau mai puțin inconștient, ești expus la praf fin de la faxuri, imprimante și copiatoare, bio-efluenți umani, fum de țigară și mulți alți contaminanți chimici, fizici și biologici, nocivi pentru sănătatea ta.

Respiratia este una dintre cele mai naturale activitati pe care le desfasoara organismul tau, dar daca respiri aer contaminat si viciat, riscul pe care il ai este de a dezvolta alergii, astm bronsic, boli respiratorii sau boli mai grave precum Sick Building Syndrome.

Cum să îmbunătățim calitatea aerului într-un mediu de lucru? Cu schimb de aer adecvat si cu sisteme aeraulice in perfecta stare igienica. Când acest lucru nu este posibil, cu un purificator de aer. Purificarea constantă a aerului din interior are un impact semnificativ asupra sănătății, dar și asupra performanței lucrătorilor.

Citiți mai departe pentru a înțelege de ce purificarea aerului din biroul dvs. este cea mai bună soluție pentru prevenirea și protecția sănătății în mediile de lucru interioare.

Calitatea aerului din interior: toate avantajele purificatoarelor
În raportul „Poluarea aerului ambiental: o evaluare globală a expunerii și a poverii bolii” al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se estimează că în țările industrializate populația își petrece cel puțin 90% din timp în interior.

Care sunt cei mai frecventi poluanți din interiorul unui birou?

Alergeni;
Viruși, germeni și bacterii;
Sistem de ventilație inadecvat sau prost întreținut;
Pulberi fine de toner, imprimante și copiatoare;
Praf plutitor;
Poluanti din exterior;
Substanțe toxice provenite din surse interioare (de exemplu, produse de curățare, materiale de construcție, mobilier, covoare etc.);
Activitățile umane zilnice (chiar și doar respirația produce dioxid de carbon).
Combinația acestor elemente generează un mix periculos pentru sănătatea umană, cu repercusiuni și asupra performanței cognitive și, prin urmare, asupra productivității.

Epuizare, dureri de cap, arsură la ochi, disconfort de tract respirator. Acestea sunt cele mai frecvente simptome care apar pe termen scurt la acei lucrători care petrec multe ore într-un spațiu închis.

Efectele pe termen lung, pe de altă parte, pot fi mult mai grave și includ boli respiratorii și boli de inimă.

Are sens să puneți în pericol sănătatea lucrătorilor dvs., atunci când trebuie doar să acordați mai multă atenție factorilor cheie ai calității aerului? O modalitate de a face acest lucru este să echipați fiecare zonă a afacerii dvs. cu purificatoare profesionale.

În lumina acestor probleme, avantajele purificatoarelor de aer pot fi rezumate în următoarele puncte:

Eliminați poluanții din aer, alergenii și contaminanții;
Ele reduc mirosurile neplăcute din aer;
Ele creează un mediu de lucru mai sănătos;
Ele te ajută să respiri mai bine;
Ele protejează sănătatea și siguranța lucrătorilor.
Atentie insa, pentru ca nu toate purificatoarele de aer sunt la fel dar se deosebesc prin functionalitate, prin dimensiunea camerelor deservite si prin calitatea filtrului. Citiți mai departe pentru a afla în detaliu cum funcționează un dispozitiv de purificare a aerului și pentru ce este utilizat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *